Nuffnang Ads

Wednesday, December 14, 2011

SISTEM KARAOKE

SISTEM KARAOKE

Kepada tauke-tauke Sistem Karaoke atau PA Sistem kenduri kahwin yg nak meng"upgrade" perniagaan mereka kepada sistem yg lebih canggih, fleksibel, mudah di fahami dan lagu yg banyak boleh hubungi saya.
Sistem ini boleh:
1. Download lagu sehingga lebih 20,000 lagu.
2. Senang nak cari lagu/artis mengikut abjad, hanya 1 abjad sahaja di perlukan.
3. Lagu susah nak rosak atau takkan rosak.
4. Lagu akan di mainkan tanpa henti
5. Amat mudah di kendalikan
6. Di jamanin sistem ini tidak akan melambatkan perjalanan laptop atau PC anda

Peralatan yg di perlukan:

1. Laptop atau PC.
2. 1 set sistem bunyi
3. Tv

Sekiranya semua peralatan ada, anda sudah boleh jalankan perniagaan sistem karaoke anda sendiri.


Semua ini boleh di dapati dengan harga RM500 sahaja + PERCUMA (1500 lagu karaoke)

Boleh hubungi saya untuk DEMO sistem

TEL: 0126409836
EMAIL: eixora_my@yahoo.com

Thursday, July 21, 2011

Biskut Raya Kembali Seisi 2011

SILA RUJUK HARGA KAMI... MURAH KAN...? KENAPA KAMI JUAL MURAH...?
SEDANGKAN GULA NAIK HARGA, TEPUNG NAIK HARGA, MENTEGA NAIK HARGA, NENAS NAIK HARGA...
WALAUPON HARGA2 BARANG TERSEBUT NAIK KAMI TETAP JUAL DENGAN HARGA YG BERPATUTAN...
DENGAN IZIN-NYA, ALHAMDULLILAH KAMI BERJAYA MENANGANI MASALAH KENAIKAN HARGA2 TERSEBUT.

"BERNIAGALAH DENGAN SEIKHLAS HATI DAN KERANA ALLAH"


TAT NENAS RM20/50PCS


SARANG SEMUT RM15/50PCS


MAZOLA RM15/50PCS


MAKMUR RM15/50PCS


GAJUS RM15/50PCS


CHOCO CHIP ALA FAMOUS AMOS GITU RM15/50PCS

Friday, May 20, 2011

Friday, March 4, 2011

Durian kembali...

Dalam bbrp minggu nih, aku perasan yg di daerah bentong dah mula ada durian, bila tanya pada en hazman "ladang bapak kita takde durian ke bang", dia cakap takde kot, yg ada ni durian kawen (D24, Musang King). Tapi naluri kedurianan aku tetap merasakan kat ladang (ladang getak ok, bukan ladang durian) ada buah durian. Sabtu lepas aku ajak dia g ladang, dia cakap buat pe, bukannya ada buah. Ari ahad aku ajak lagi, akhirnya dia akur. Kitaorg g jugak ladang, sampai sana terkejut jugak tgk banyak pokok durian yg berbuah... (Pokok durian ni arwah mak mertua tanam, masa getah tanam semula). En hazman pun terkejut+teruja, yelah tak sangka berbuah plak, selalunya antara bulan 6-8 baru berbuah. Sekarang ni buah dah tak ikut musim... Pokok cempedak pun ada jugak yg berbuah walaupon tak sehebat musim tahun lepas, at least ada gak buah...

Tengah dok ronda2 dengar bunyi "gedebusss" rasanya ada buah jatuh... Kitaorg pergi cari, lama gak nak cari pasal ladang agak semak. Tapi tak jumpa pun, bau ada. Rasanya buah buruk jatuh, halal jelah.

So, dari pemerhatian en hazman, buah2 ni akan gugur dalam masa 2-3 minggu lagi, skrg asik gugur buah buruk je. Dalam masa terdekat ni en hazman pun sibuk lah ke ladang membersihkan bawah2 pokok durian (senang kalau durian gugur nak cari buah). Mengikut perangkaan dan perkiraan agak banyak jugak buah kali ni. Lepas lah kalau nak makan satu family, siap berlebih lagi.

InsyaAllah, nnt kalau ada rezeki aku panggil korang semua datang makan k......


KALAU ANDA PENCINTA DURIAN, PASTI ANDA AKAN DAPAT CARI DURIAN DALAM GAMBAR NIH...





Berbudi pada tanah...

Ni cerita seminggu yg sudah, cerita makan-makan.
Kat belakang umah kitaorg ni ada tanam keledek. Penanaman keledek ni berpunca dari aku yg tak kenal mana satu kangkung kampung dengan pucuk keledek. Aku ingat kangkung, sampai umah encik hazman tanya "buat pe beli pucuk keledek ni?" dalam hati aku laaa pucuk keledek ke, aku bagi ayat cover, beli tuk makan lah, cicah sambal belacan, kasi awet muda. Sehingga ke ari ni en hazman masih belum tahu kisah pucuk keledek ni melainkan dia baca entry blog aku ni... Bila aku tau tu pucuk keledek, aku terus tak makan,(nilah kesannya kalau taknak ikut mak g pasar, sayur pun aku tak kenal). Aku biar ke pucuk keledek tu atas tanah. En hazman pun cakap, kita cuba tanamlah pucuk ni mana tau kalau2 berubi, setelah 3 bulan berlalu, kitaorg pun cuba2 korek, tak sangka berubi lah pulak, walaupon cinonet. Yelah keledek kan ada berjenis2, ada yg org tanam semata2 tuk pucuk dan tak berubi, ada yg tanam tuk ubi. Sejuk tangan en hazman. Bila dah korek semua 2 batas tuh dapatlah jugak ubi keledek hampir2 5kilo. Terus malam tu aku buat inti tuk buat karipap ngan cek mek molek.

BATAS UBI KELEDEK - PUCUK DAH MENJALAR TAK HINGAT...








Ini pulak kisah Karipap, Cek Mek Molek, Keria... hasil dari ubi keledek.
Alhamdullilah, syukur sangat2 dapat seorang suami yg rajin membantu aku kat dapur. Ari ni en hazman jadi tukang uli tepung karipap, tukang kelim karipap (4-5 biji je), jadi tukang goreng (selepas aku amek alih tugas kelim karipap). Bertuahnya aku, luv u you en hazman....
Resipi karipap ni en hazman yg buat, aku tgk je dia main campak2, campur2 je semua bahan.... Aku tgk dia uli tepung, air garam, majerin je. Dia kata ikut naluri je, mesti sedap. Hahahahaha... Hasilnya memang boleh tahan, rangup dan lembut je.

GIAT MENGULI...










KARIPAP, CEK MEK MOLEK, KERIA...
Cek mek molek ngan keria aku buat sendiri, separuh dari keledek yg aku rebus tu aku ketepikan tuk buat inti karipap. Dapatlah dalam 10 ketul cek mek molek, 6 ketul lagi keria (takde gambar sebab mcm tak jadi je, ha3x). Karipap aku buat dalam 1/2kg, puas jugak makan, selebihnya aku goreng separuh masak tuk frozen. Bila2 nak makan terus goreng, 3hari 2malam dok makan karipap je. Aku packing 6 ketul setiap plastik, kiranya sorang 3 biji setiap kali makan... Hahahahahaha...

>>>cuba teka mana satu cek mek molek ngan karipap?


Stok keledek ada lagi, aku pun tak tau nak buat pe... Minggu ni aku agak malas nk buat apa2 kuih. Tgklah esok lusa apa akan jadi ngan stok keledek tuh...

Tuesday, March 1, 2011

zaman bujang VS zaman kahwin

Cerita sebelum kawen lagi,ahaks!
Terjumpa cd ni masa balik umah mama bbrp minggu yg lepas, kebetulan almari yg menyimpan pelbagai kisah suka duka kena serang dek anai2, apalagi berkemas lah kami berdua. Lalu terjumpa lah CD gambar nih. Hepinya aku bila terjumpa balik CD ni, lama giler aku cari CD, siap tanya kawan2 opis lama. Tapi dorang pun dah hilang gambar nih.
Mcm2 gambar kenangan aku ada dalam CD nih, tapi tak semua aku bleh share, hahahaha. Sampai rumah aku terus upload gambar2 semua ni dalam pendrive aku sebagai langkah keselamatan.
Ni cerita zaman bujang, lasaknya aku. Panjat sana, panjat sini, terkangkang sana, terkangkang sini, tergolek sini, tergolek sana. Zaman bujang yg agak lasak, teruja, nakal dan macam2 lagi. Tapi semua tu pengalaman bererti. Bebasnya aku rasa. Bukanlah skrg nih aku tak bebas, tapi bila dah bersuami semuanya jadi terbatas kan..?? Semua kena jaga. Aku nak share gambar masa aku rock climbing kat batu caves, serius xtvt ni mmg menyeronokkan tapi memenatkan, hahahaha... aku dapat naik sekerat je, punggung berat sgt kot. Gayat pun yer jugak!
Ada jugak xtvt lain aku cuba mcm futsal, siap beli kasut semata-mata nak main futsal masa tuh, gian nya aku. Tp skrg kasut pun dah tukar tuan, dari mereput je dalam almari aku bagi kat kekawan yg aktif.

Anne, kau jgn simpan plak kasut aku dalam almari jugak!

VIEW DARI JAUH...




STRECHING DULU SBLM MULA...


PENERANGAN RINGAS TAPI PADAT...














NI GAMBAR MASA RAFTING, RASANYA TAHUN LEPAS KOT... (ni xtvt lepas kawen, berjaya aku pujuk en suami supaya izinkan aku pergi ngan kekawan)- gambar ihsan dari website riverbug. Semua kawan2 yg join xtvt ni semuanya dah kawen, sporting kan suami dorang. Duk umah jaga anak2...











Aku rasa mcm masih tak bleh nak mengikis sikap lasak aku tuh. Aku bersyukur sangat dapat kawan2 yg satu kepala dengan aku. Walaupon dah kawen, diaorang masih lagi boleh join xtvt2 outdoor. Suami dorang sgt sporting mcm suami aku jugak!!! Luv u Encik Hazman...

p/s;Rancangan seterusnya, aku plan nak g CANDAT SOTONG, klu confirm lah. Tapi mcm tak dapat green light je dari en hazman...

lama tak update...

lamanya tak update, banyak citer nak kongsi nih...
tunggu...!!!

Friday, January 28, 2011

Ulangtahun.

Daisypath Anniversary tickers

Pejam celik pejam celik dah nak masuk 4 tahun usia perkahwinan kami berdua. Cepat betul masa berlalu, rasa macam baru semalam je kitaorg kawen... Hahahahaha, syok sendiri k. Dan macam2 pengalaman, rintangan, cabaran dan sebagainya di lalui kami berdua. Semoga kami berdua terus sabar menghadapi semua ini.
Dan semoga tahun 2011 impian kami untuk mendapat zuriat kami tercapai dan terus sukses dalam membina keluarga bahagia.... AMIN!
Love you Encik Hazman Ayob....